zondag 21 september 2014

Een nieuwe start...♥


De vakantie is voorbij, maar het vreemde is dat dit niet echt als een vakantie voelde voor mij. Ook al heb ik vele leuke dingen gedaan, was ik zelden thuis en heb ik genoten van het goede weer in juli. Toch was er geen "jammer de vakantie is voorbij" gevoel. Want deze vakantie ging het vooral over twijfel, over nadenken en over niet weten wat ik verder ga doen. Toch ben ik op het laatste nippertje tot een beslissing moeten komen. Tot een van mijn beslissingen hoort ook deze blog.


Opleiding
Exact een jaar geleden begon ik nu met volle moed aan mijn opleiding Sociaal Werk aan de Hoge School. Maar na kerstmis wist ik al dat dit niet iets voor mij was. Maar geen probleem hoor, nu kan ik eindelijk Dierenverzorging gaan studeren, dacht ik. Iets wat ik al wil sinds mijn 13de, maar nooit mocht omdat ik hierin geen toekomst heb; tenminste dat vonden mijn ouders. Ik kreeg hun zover om met mij naar de opendeurdag van deze richting te gaan. Jammer genoeg is deze opleiding enkel in Gent, best wel ver van waar ik nu woon. Mijn ouders gingen het bespreken, maar enkele weken later viel al snel de definitieve beslissing. Hier was nog steeds geen toekomst in, kies een andere richting. En kies een richting in Brussel, dat ik lekker dicht bij huis vonden ze.

Dit kreeg ik te horen in augustus. Hou in gedachten dat ik dus al de hele maand juli dacht dat ik naar Gent dierenverzorging zou studeren. Ik had al gezocht naar koten, had de weg naar mijn campus al uitgezocht en alle andere studentenvoorzieningen uitgepluist. Je kan dus wel denken dat het wat een stomp in de maag is als je het opeens niet meer mag gaan doen. Maar dan komt de grote vraag pas: Wat Nu?

Ik bekeek alle richtingen in Brussel. Dat zijn er heel wat, maar toch zat er niet echt wat voor mij bij. En wou ik echt iets gaan studeren, wat ik eigenlijk niet wil studeren? Ga ik dan gaan werken? Maar wat ben je met enkel een diploma van het middelbaar? Op 6 september hakte ik toch de knoop door en schreef ik me in aan de Erasmus HogeSchool in Brussel om Communicatiemanagement te gaan studeren. Ik besloot als ik dan toch iets moest doen, dat het dit zou zijn. In dat opzicht is er een zware last van mijn schouders gevallen.

Nieuwe start - Nieuwe Blog

Toch knaagde er nog iets.
Ik hou van het bloggers leventje. Artikeltjes schrijven, fotograferen, leuke andere blogs ontdekken, lieve reacties krijgen,... I love it. Toch krijg ik het steeds drukker en drukker in mijn persoonlijke leven en heb zo minder tijd om te bloggen. Voor sommigen lijkt dit misschien minder erg, het is nou eenmaal maar een blog toch? Toch doet het pijn om aftakeling te zien. Om te moeten kijken van wat mijn blog ooit was tot wat het aan het worden is: Veel minder artikeltjes en minder tijd erin gestoken. Ook vind ik dit niet eerlijk tegenover mijn vaste lezers.

Daarom heb ik besloten dat er iets moest veranderen. Ik begin aan een nieuwe start wat mijn opleiding betreft en daarom ook aan een nieuwe start wat het bloggen betreft.

Ik start een nieuwe blog op samen met mijn beste vriendin Julie, haar zag je ook al vaak voorbij komen in mijn Mobile Diary's. Julie heeft een prachtige kledingstijl, een geweldige persoonlijkheid en is zeker een bijdrage voor het blogwereldje. Doordat we met twee zijn zullen er meerdere artikels online komen en is het ook makkelijker om outfit foto's te maken en dergelijke.

Daarom verwelkom ik jullie dus op:


(Klik hier of op de foto om naar onze blog te gaan)

Mijn persoonlijke Blog 'De Dotties Dagboek' verwijder ik. Maar deze blog De Dotties blijft bestaan. Ik kan het niet over mijn hart krijgen deze definitief uit mijn leven te bannen. Maar deze blog wordt in plaats van mijn fulltime blog, mijn persoonlijke blog.

Quote: Life is like an ocean, it can be calm and still or rough and rigid. But in the end it's always beautiful.

5 opmerkingen:

 1. Zo jammer dat je die Dierenverzorging niet mag gaan doen, want je lijkt me wel héél erg gemotiveerd. Hopelijk vind je Communicatiemanagement ook leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het zoeken van een opleiding toch nog gelukt is & heel erg leuk dat jullie nu gezamenlijk een blog hebben! heel veel succes met alles :)
  Liefss

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt jammer dat je geen dierenverzorging mag gaan studeren. Ik vind dat afstand geen verschil mag maken voor iets wat je leuk vind. Zelfde geld voor langeafstandsrelaties. Het is wat lastig, maar het lukt wel als je genoeg motivatie hebt. En die hebt jij zeker! Hopelijk vind je de studie die je nu gaat doen ook leuk.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met je nieuwe opleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je niet mag wat je eigenlijk wilde gaan doen. Maar volgens mij is communicatie super leuk en kan het je weer verder helpen met je blog. Benieuwd naar de nieuwe!

  Ik heb een hele gave giveaway online gezet. Je maak kans op €150,- shoptegoed wat je kan uitgeven in Citymall Almere. Dat is nog niet alles je krijg er een lunch en borrel na afloop bij. Zou leuk zijn als je meedoet :)

  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen