zaterdag 11 juni 2016

Warcraft: The Beginning


Van zodra ik en mijn vriend te weten kwamen dat er een Warcraft film aankwam, hadden we besloten deze te gaan kijken in de cinema. Hoewel we beiden het spel niet hadden gespeeld en enkel in grote lijnen wisten waar het over ging, waren we hier toch enthousiast over. Het fanstasy-film gehalte zou hier zeker een dikke 10 zijn en om nog maar te zwijgen over de mooie effecten die erin zouden zitten. Afgelopen zondag om 14uur, was het dan eindelijk zo ver. In de Kinepolis in Brussel konden we (ik, mijn vriend en zijn zus) Warcraft gaan kijken in de originele versie. Dit omdat we alledrie niet houden van filmen in 3D. In de rest van het artikel kom je mijn algemene mening over Warcraft te weten.

Beschrijving

Het rustige leven in Azeroth wordt verstoord en staat op de rand van oorlog als ze worden geconfronteerd met een angstaanjagend ras van indringers: Ork krijgers. De Orks ontvluchten hun wereld dat op sterven ligt om ergens anders een thuis te vinden (Azeroth). Als er zich een portaal opent voor de verbinding van de twee werelden, wordt er één leger geconfronteerd met vernietiging en de andere met het uitsterven van hun ras. Van beide kanten zijn er twee helden die erop gebrand zijn de strijd aan te gaan. Dat zal beslissen over het lot van hun thuis, hun familie en hun mensen. 

TrailerReview

In het begin van de film is het verhaal wat onduidelijk. Ik ben de zaal binnen gewandeld met enkel de trailer gezien te hebben en geen beschrijving te hebben gelezen. Dit doe ik trouwens ook bij alle andere filmen die ik in de bioscoop ga bekijken. Meestal kan ik steeds vanaf het begin goed volgen en is de verhaallijn duidelijk. Dit was jammer genoeg niet het geval bij Warcraft. Een beschrijving lezen is zeker een must voordat je de film gaat kijken. In het verdere verloop van de film wordt alles beetje bij beetje wel een stukje duidelijker, maar ik had liever bepaalde dingen duidelijk gehad van in het begin van de film. Het begin lijkt net alsof je naar een film kijkt die al 10min bezig was, terwijl hij echt nog maar net begint.

Wat meteen opvalt in deze film zijn de geweldige effecten. Erbij denkend dat ik deze film in originele versie heb gezien en niet in 3D, leek het nog steeds levensecht. Het oog voor detail is perfect en je weet niet waar eerst kijken. Alleen al voor de mooie effecten zou ik deze film opnieuw willen kijken.

Iets wat ik niet zo goed vond uitgewerkt zijn sommige personages in de mensenwereld. Een voorbeeld hiervan is Lothar. Lothar is bij de mensen de grote held maar zijn personage vond ik vaak wat onduidelijk. Wat ze in mijn ogen hebben proberen neerzetten bij het personage van Lothar is: sarcastische humor (waar ik grote fan van ben), moedig en dapper, een goede krijger en een beschermende vader die uiteindelijk (Spoiler!) ook verliefd wordt. Maar om al deze dingen duidelijk te maken zijn er te weinig scene's die dit benadrukken (bijvoorbeeld een echt vader-zoon moment of een scene waarin dat je merkt dat hij duidelijk verliefd wordt). Ik hoop dat in de tweede film van Warcraft ze hier meer rekening mee zullen houden en de personages meer tot hun recht komen.

Na dit alles vind ik het toch nog steeds een hele goede en sterke film. Ik hoop op verbetering op sommige vlakken bij de volgende film. Die zouden ervoor zorgen dat de film nog verfijnder zal worden. Desondanks zijn ik en mijn vriend wel van plan deze film op DVD te kopen zodra die uitkomt. Ik raad zeker aan de film te gaan kijken in de bioscoop omdat de effecten nog overweldigender zijn op groot scherm. Zowel in 3D als originele versie. Wel raad ik aan even een beschrijving van de film te lezen voordat je hem gaat kijken. Maar met de korte beschrijving die ik bovenaan dit artikel heb gegeven kom je ook al heel ver.


Hebben jullie al de Warcraft film gezien of zijn jullie van plan deze te gaan kijken?7 opmerkingen:

 1. Jammer dat sommige personages in de mensenwereld niet goed uitgewerkt zijn. Als ik tijd heb voor ik op vakantie ga wil ik ook deze film eens kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb World of Warcraft gespeeld en de boeken niet gelezen, maar vond de film wel goed te volgen. Zaten ook wel knipogen naar het spel in. Vond het een gave film! De lovestory wel lichtelijk geforceerd, maar ach. Ik heb genoten :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jaaaaaaaarenlang WoW gespeeld, dus ik ben wel benieuwd naar de film :-) Ik hoor voorlopig gemengde meningen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk artikel maar ik ga niet naar deze film denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de video game nooit gespeelt, maar ik hou wel heel erg van Fantasie;) Ik wil deze film zeker ook nog eens zien! Leuk om hier eerst even wat over te lezen. Ik ben heel benieuwd nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn vriend heeft het spel altijd gespeeld en ging met die vrienden van vroeger naar deze film, hij vond het wel een gave film opzich! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat sommige personages zijn zo goed zijn uitgewerkt! Maar mijn vriend en ik willen deze film wel enorm graag gaan zien. En ook na dit te lezen ben ik enorm benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen