zondag 18 oktober 2015

Een eigen appartementje?


Sinds ik een vriend heb verplaats ik me steeds van het ene huis naar het andere. Vaak slapen we 4 à 5 dagen op de week bij elkaar en dit proberen we steeds mooi te verdelen tussen zijn huis bij zijn ouder en mijn huis bij mijn ouders. Maar nu we enkele maanden verder zijn begin je al stilletjes te verlangen naar je eigen plekje. Door het steeds verhuizen van spullen van het ene huis naar het andere, wordt het soms weleens onduidelijk waar je echte thuis nu is. Ik kijk uit naar een eigen stekje, waar al mijn spulletjes mogen blijven staan en ik zekerheid heb van daar die avond te slapen naast mijn vriend. Het is natuurlijk nog wat vroeg en ik heb nog enkele jaren studeren te gaan.. Maar dromen mag altijd, toch? Met mijn dromerige persoonlijkheid vraag ik me daarom soms wel al eens af, hoe zou ons eerste appartementje eruit zien?


Als eerste hou ik enorm van een wit interieur waar decoratie en meubels subtiel kleur brengen. Wat decoratie betreft ben ik een echt meisje want ik hou enorm van sierkussentjes, geurkaarsen, bloemen, dekentjes en al die dingen. Ik hoop op grote ramen omdat ik hou van veel licht in huis. Ook zou ik het fijn vinden als niet alles een aparte ruimte is, zo vind ik een open keuken heel leuk. Veel elektronische apparaten hebben is voor mij dan minder belangrijk. Zo zou ik het niet erg vinden als ik niet meteen een afwasmachine heb. Afwas doen vind ik niet zo erg en als je maar met twee bent maak je ook niet zovéél vuil. Een must is huisdieren toegelaten, want zonder een kat, hond of dergelijke kan ik het me maar moeilijk voorstellen. Tja dat krijg je met grote dierenvrienden.


Ik hoop op een appartementje met twee kamers, ook al is dit meteen een heel stuk duurder dan een éénkamerappartement. Maar met een tweede kamer kun je zoveel richtingen uit als je nog geen kinderen hebt. Zoals er een inloopkast van maken of een bureauruimte waar je alles van papieren overzichtelijk kunt opbergen of je kunt er ook gewoon een heel leuke logeerkamer van maken. Voor mij persoonlijk klinkt die inloopkast met een make-uptafel erin natuurlijk heel aantrekkelijk. Het hoeft dan ook niet het allermooiste/duurste systeem te zijn. Een inlooopkast van Ikea is goed genoeg voor mij, haha.


Zoals ik zei ben ik realistisch wat betreft een eerste appartement. Ons budget zal niet heel groot zijn dus verwacht ik ook niet meteen het aller-geweldigste. Ik gok op een appartement onder het dak of in het beste geval met een leuk klein tuintje aan. Zoals ik eerder vermelde vind ik grote ramen erg fijn, dus moesten we onder het dak zitten hoop ik op ramen van  VELUX. In hun webshop (http://www.velux.nl/ of http://www.veluxshop.be/nl/) vind je veel opties om met dakramen verschillende kanten uit te gaan. Zelf heb ik al veel goeds gehoord over hun aanbiedingen dus dit hou ik zeker in mijn achterhoofd voor wanneer we ons eigen stekje hebben.


Tja na al mijn dromerigheid kijk ik vooral uit naar een warm, knus en gezellig plekje voor mezelf en mijn vriend. Waar we lekker kunnen lachen, onszelf zijn en vooral gelukkig kunnen zijn.

Gewoon een plekje dat we onze thuis kunnen noemen. 

10 opmerkingen:

 1. Herkenbaar. Ik zou ook heel graag een appartementje hebben, puur om met mijn vriend samen te kunnen wonen! Heerlijke foto's. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg herkenbaar, dit hadden mijn vriend en ik ook, al woonde ik op kamers maar hij nog thuis. Uiteindelijk zijn we na bijna een jaar samen gaan wonen, in helaas nog niet ons droomhuisje, maar dat komt vanzelf een keer. Voor nu is het in elk geval fijn om samen een plekje te hebben. Mooie inspiratie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik ben echt dol op interieur! Deze plaatjes doen me weer helemaal wegdromen! Een wit interieur krijgt ook mijn voorkeur, dan ziet alles er zo clean uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik kan mij heel goed voorstellen dat je verlangt naar een plaatse voor jullie zelf....leuk inspiratie om even van weg te dromen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om hier even over weg te dromen. Wij wonen ook in een eenkamerappartementje en het is misschien niet heel groot, maar wel gezellig haha! De foto's die je deelt zijn prachtig; vooral de foto met het grote raam: wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super leuke ideeën heb je al.
  Je droom zal zeker wel eens uit komen meid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's en zeker goede inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat gevoel ken ik! Wat een fijne interieur inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ik herken ZO veel in je verhaal. De drang was al groot om op mezelf te gaan, maar nu ik een vriend heb word dat alleen maar erger. Het nadeel is wel dat hij allergisch is voor katten/honden maar ik absoluut niet zonder katten wil haha. Eens kijken of het echt zo erg is met m. Qua inrichting zit ik ook wel op dezelfde lijn als jij. Ben dol op wit met gezellige items <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik droom ook echt vaak over hoe mijn eigen appartementje er later zou uitzien. Erg leuke inspiratie, we hebben echt exact dezelfde smaak!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen