vrijdag 1 juli 2016

Mijn plannen voor de zomervakantie


Next Stop: Vacation! Ik ben een van de zovelen die altijd uitkijkt naar de zomer en de zomervakantie. Hoewel het Belgische weer het niet altijd zomer laat lijken, is het vandaag toch echt 1 juli. Omdat ik best veel plannen heb deze zomer leek het me leuk te vertellen wat ik allemaal wil en ga doen deze vakantie.

Vakantie Zuid-Frankrijk

Vanaf 4 juli ben ik de eerste twee weken van juli lekker op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ik ben dan te vinden in Homps met mijn vriend, schoonouders en zijn zus. Die twee weken zijn we van plan enkele flinke wandelingen te doen, af en toe eens lekker lui te liggen aan het zwembad en ook enkele leuke uitstapjes te maken. Zo wil ik heel graag eens Carcassonne gaan bezoeken. Dit zou een prachtig middeleeuws stadje moeten zijn met een gigantisch kasteel. Ook Narbonne plage staat op de planning, dit is een stad aan de middellandse zee dat enkele leuke winkeltjes heeft. Dit en nog veel meer zijn de plannen voor in Zuid-Frankrijk.

Dierentuin Pairi Daiza 

Ik was dit al een hele tijd van plan maar het werd steeds uitgesteld. Gelukkig komt daar nu verandering in, want we hebben eindelijk een datum vastgelegd om de mooie dierentuin Pairi Daiza te bezoeken. Deze dierentuin is vooral bekend door de panda's dat daar sinds enkele jaren verblijven en onlangs is er ook een baby panda geboren! Wel gaan deze panda's binnen enige tijd terug naar hun eigen land, dus voordat dit gebeurd zou ik de panda's toch graag eens gaan bekijken. Naar de witte tijgers, nijlpaarden en vogelshow ben ik ook heel benieuwd.

Work hard, Play hard...

Zoals bijna elke andere student ga ik ook een maandje werken. Dit ga ik doen in de winkel waar ik altijd studentenjob doe en zal van midden juli tot eind augustus zijn. Iets minder leuk dan al die reisjes en leuke uitstapjes maar mijn portemonnee zal hier vast wel blij mee zijn.

Vakantie Tenerife

In september gaan ik en mijn vriend samen een weekje naar Tenerife. We boekten een hotelletje in de plaats 'Playa de las Americas', waar veel uitgaansmogelijkheden zouden moeten zijn. Ook daar zijn we van plan enkele uitstapjes te maken. Maar hier komt misschien nog een uitgebreider artikeltje over. De andere dagen staan shoppen en op het strand liggen luieren op de planning.

Een weekje aan de Belgische Kust

Last but not least gaan we de derde week van september naar de zee. Voor dit weekje zijn nog geen grote plannen gemaakt. Vaak is dit een weekje waar we lekker van dag tot dag leven en we ons helemaal niet aan een schema moeten houden. Dit kan ook eens heel ontspannend zijn.

Ook zou ik deze zomer graag nog eens naar een festival gaan of naar het Q-beach house in Oostende. Een pretpark bezoeken lijkt me ook heel leuk, maar dat zijn allemaal opties omdat ik al redelijk veel op vakantie ga deze zomer. Ik heb er hoe dan ook heel veel zin in!

Wat zijn jullie plannen voor deze zomer?


15 opmerkingen:

 1. Wauw, genoeg vakantie's op de planning in ieder geval! klinkt ontzettend goed! Geniet ervan :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke planning heb je voor deze zomer! Geniet er van

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat veel plannen zeg! Ik heb helemaal geen plannen hahhaa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zo veel leuks te doen! Ik zou zeggen, geniet er van! Dat moet wel goed komen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke ideetjes! Dit gaat sowieso een super leuke zomervakantie worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt erg leuke vooruitzichten op de planning! Geniet er alvast van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er een fijne planning uit! Jij zal je alvast niet vervelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een mooi uitzicht zeg, heel veel plezier met je vakantie en je komende plan. Helemaal niet aan een schema moeten houden dat kan ook heerlijk zijn. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk vooruitzicht! Lekker van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow wat ga je veel leuke dingen doen. Ik kan ook niet ophouden over mijn vakantie haha. Nog twee weekjes nu;) Ik ga eerst een weekje naar Turkije en dan twee weken naar Portugal. Ik kan niet wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat klinkt super :D zoveel ook! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen