donderdag 11 februari 2016

DIY: Last minute Valentijn cadeau's


14 februari is weer in zicht en dat betekent Valentijn! Hoewel veel mensen hier tegenop kijken of er gewoon niet aan meedoen, vind ik het persoonlijk wel leuk. Overal mooie, lieve versiering en terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo de romantische ziel ben, op valentijn vind ik het wel leuk. Zelfs toen ik nog geen vriend had vierde ik dit met vriendinnen. Ik vind dat zelfs als je single bent je hier gewoon een leuke dag van kunt maken. Op youtube vind je filmpjes van cadeaus dat je kunt maken of fijne dingen die je kunt doen met zowel je vriendje als met je vriendinnen. Valentijn zie ik gewoon als een dag waarop iets te vieren valt, net zoals Kerstmis of Pasen en die dagen sla je toch helemaal niet over? Elk excuus voor leuke cadeautjes geven en leuke dingen doen is iets waar ik aan meedoe, haha! Maar in dit artikel laat ik zien hoe je snel en goedkoop enkele cadeautjes kunt maken in het Valentijn-thema. Ik ga deze cadeautjes geven aan mijn vriend, maar ze zijn ook toepasselijk voor je vriendinnen of als inspiratie voor cadeautjes in de toekomst.


Zelfgemaakte snoepzakjes

Dit is echt heel simpel om te maken en lekker goedkoop! In de supermarkt koop je enkele koekjes of snoepjes waarvan je weet dat de andere persoon ze lekker vind. Die snoepjes doe je dan in een doorzichtig zakje, persoonlijk gebruikte ik diepvrieszakjes. Het hartjes-papier heb ik gekocht in de Action bij decoratiemateriaal, daar kun je een bundeltje scrapbook-papier kopen waar ik in dit artikel veel mee heb gewerkt. Dit scrapbook-papier is iets steviger als gewoon schrijfpapier en zorgt ervoor dat het allemaal wat vaster zit. Je zorgt dat het scrapbook-papier wat over het doorzichtige papier gaat, zowel langs de voor- en achterkant, zodat je met het scrapbook-papier het doorzichtige zakje kan dicht maken met een nietjesmachien. Daarna heb ik een gewoon wit papier geknipt op maat zodat die op het scrapbook-papier kon geplakt worden en ik zo nog een leuke tekstje erop kon schrijven!


Gepersonaliseerde bierflesjes

Mijn vriend houd zoals de meeste mannen van bier. In de supermarkt ging ik hem dus twee flesjes en een blikje kopen waarvan ik wist dat hij die erg lekker vind. Ik gebruikte opnieuw scrapbook-papier dat ik op maat knipte en rond het flesje plakte. Daarover deed ik, zoals bij de snoepzakjes, opnieuw gewoon wit papier zodat ik er een leuk boodschapje op kon achterlaten. Bij de twee flesjes koos ik voor "I love you beery much". Wat betekent "I love you very much" maar de very is veranderd door beery, wat een verwijzing maakt naar het bier. (Even een uitlegje voor moest de Engelse taalkennis niet optimaal zijn.) Ook dit is best wel een goedkoop cadeautje want een bierflesje/blikje kost helemaal niet zo duur.


Cute Valentijnskaartje met zelfgeschreven tekst

Het is Valentijn en dus een lief valentijnskaartje mag in mijn ogen echt niet ontbreken. Voor mijn vriend schreef ik er een mooi Engelstalig tekstje in over ons. Maar zelfs aan een goeie vriendin kun je een leuk kaartje geven met een mooi tekstje op.


Zelfgemaakte envelop met cadeautje vanbinnen

Opnieuw heb ik hier gebruik gemaakt van een papier in de scrapbook-bundel dat ik leuk vond. Hier heb ik zo goed mogelijk een envelop van proberen maken. De kanten heb ik aan elkaar geplakt met Washi tape. Op de ene kant heb ik op de envelop geschreven "For you..." en aan de andere kant heb ik de envelop ook dichtgeplakt met washi-tape waar de boodschap "With love!" op staat. In de envelop heb ik er een bon van de playstation-store ingestoken. Mijn vriend houd wel van gamen. Maar ook andere bonnen zoals voor een kledingwinkel of gewoon iets anders leuk dat ook van papier is kan hierin worden gestoken en je hebt opnieuw een leuk cadeautje met een persoonlijke touch.


Dit is hoe mijn uiteindelijke cadeautje dat ik afgeef op Valentijn eruitziet. Er zitten nog enkele extra dingen bij waarover ik niet heb geschreven, maar dat is omdat ik die gewoon heb ingepakt en er niet veel anders bij komt kijken. Ik heb alles in een leuk mandje gestoken en alles bij elkaar vormt, wat mij betreft, een leuk geheel. Persoonlijk vind ik het ook altijd geweldig om een mandje te krijgen met veel verschillende dingen in. Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie kunnen geven, veel plezier gewenst op Valentijn!


14 opmerkingen:

 1. De mooiste van deze cadeaus is zelf gemaakt met je eigen hand denk ik om net iets extra liefde te laten zien. Ik was nog niet eens mee bezig met Valentine en het is al over 2 dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke cadeau's! Ik moet nog iets verzinnen hihi..

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die bierflesjes zijn echt geniaal. Daar zijn de meeste mannen wel blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je de cadeautjes een persoonlijke touch hebt gegeven! Dat "beery much" vind ik wel grappig gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, wat een leuke en persoonlijk cadeautjes zijn dit! zo leuk! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awh schattig en Beery much :D Leuk gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh wat leuk! hopelijk heb je een fijne dag gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk idee, die snoepzakjes zijn te schattig ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel creatief bedacht! Zelf heb ik niks met valentijns dag gedaan of gegeven.. ik heb wel een mooie bos rozen mogen ontvangen, toch heel lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lief zo! Dat zal je Valentijn wel waarderen :D wij doen er niet aan, dus ik heb er gelukkig niet over na te hoeven denken haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha ik vind die snoepzakjes echt leuk! X

  BeantwoordenVerwijderen