zondag 12 januari 2014

Het verhaal van mijn neuspiercing


Ik vind het altijd onwijs interessant om ervaringen en verhalen van andere mensen te horen.  Als je soms over iets twijfelt, kan dit je helpen om toch de stap te zetten of  het juist niet te doen. Omdat enkele lezers er om vroegen, deel ik vandaag mijn ervaring over het zetten van mijn neuspiercing. Ik begrijp het ook compleet dat sommige mensen een andere mening hebben over piercings. Is dit niets voor jou? Dan mag je gerust verder op mijn blog kijken naar andere artikels.

Ik zette mijn neuspiercing vrijdag 20 november 2013. En laat ik er even bij zeggen dat toen ik die morgend uit bed stapte ik helemaal nog geen plannen had om een piercing te zetten. Het kwam gewoon in me op, tijdens de les, dat ik er ook best wel een wou. Vroeger wou ik er ook altijd al eentje, maar toen wou ik hem net boven mijn lip. Omdat ik hierover zoveel negatieve reacties kreeg, besloot ik er niet mee door te gaan.

Dus daar zat ik dan in de les en opeens dacht ik van "ach waarom ook niet". Ik ben bijna jarig en omdat ik niet zo een impulsief persoon ben vind het wel leuk om iets geks te doen voor mijn verjaardag. Omdat ik vriendinnen heb die een neuspiercing hebben en het me bij eentje ervan zelfs 2 maand nam om op te merken dat ze een neuspiercing had, besloot ik dat maar te nemen.

Mijn vriendinnen waren meteen enthousiast en sleepte me meteen mee naar de piercing shop die niet zo ver van onze school ligt. We moesten nog 20min. wachten voor ik aan de beurt was maar ik moest toch nog geld afhalen. De minuten daarna was het vooral twijfelen of ik het wel of niet zou doen. Zou ik hiermee problemen krijgen met mijn werk later? Zou het pijn doen? Moet ik mijn ouders op de hoogte stellen?

Vooral dat laatste hield me wat tegen maar uiteindelijk besloot ik ze niet te bellen. Ik wilde al heel lang een piercing en wist dat ze mij zouden ompraten. Als ik hem gewoon al zou hebben, zouden ze zien dat een neuspiercing niet zo opvallend is. Wat me ook gerust stelde, was dat mijn vriendin Mariel in diezelfde winkel haar neuspiercing had laten zetten en haar ervaring ermee was heel goed.Dus kwam ik toe in de piercing shop met mijn vriendinnen Julie & Mariel om me wat bij te staan. Er was veel volk bijgekomen in de winkel en er waren drie personen voor mij. Wat betekende dat ik toch 30min moest wachten. Ook kwam ik te weten dat de piercings boven in het gebouw zouden gezet worden en dat er niemand behalve ik mee boven mocht.

Na een tijdje te wachten was het mijn beurt en ik ging alleen naar boven. Omdat het of in het Frans was, of in het Engels koos ik voor Engels. Mijn Frans is echt een lachertje. Er stond een soort van "dokterstafel/bed" waar ik eerst moest op gaan zitten. De mevrouw ging voor me staan en zette dan een puntje met een stift waar de piercing zou komen. Ze liet me zien in de spiegel of ik het wel een goede plaats vond en het was meteen goed voor mij. Daarna moest ik gaan liggen met mijn gezicht opzij, zodat de plaats waar ik de piercing wou naar boven stond.

Om eerlijk te zijn wist de vrouw zo goed wat ze deed en ging het zo snel dat ik het nauwelijks gevoeld heb. Natuurlijk voel je wel de prik maar meer was het ook niet. Ook laat je bij het zetten van een neuspiercing altijd een traan. Niet omdat het pijn doet, maar omdat het in je neus iets raakt wat die traan veroorzaakt. Maar ook dit wist de mevrouw al, want ze zat al meteen klaar met een zakdoekje om mijn wang te drogen. Super lief natuurlijk.

Ik betaalde 35 euro voor mijn piercing en moest achteraf bij de apotheker nog eens ontsmettingsmiddel gaan halen wat 8 euro koste. Ik heb niet veel pijn gehad erna, dus als je twijfelt om er een te zetten, zeker doen! Toen mijn moeder me kwam afhalen van de bus in de avond heb ik het haar meteen verteld en eigenlijk moest ze er maar een beetje om lachen. Later gingen we op restaurant en ik heb 2uur rechtegenover mijn vader gezeten voordat hij zag dat ik een piercing had! Ook hij heeft er niet veel opgezegd, dus ben ik er echt heel goed vanaf gekomen.

Wat dus vooral mijn tips zijn is dat je best iemand meeneemt om je steunen, je alleen naar jezelf luistert wat je wilt en er niet teveel over nadenkt wat de reacties van andere mensen gaan zijn.Want ik heb er helemaal nog geen spijt van gehad. Ik heb ook niet een piercing gezet omdat ik me erdoor stoer voel of omdat ik "erbij" wil horen, maar simpelweg omdat ik het mooi vind. En dat is de belangrijkste reden wat mij betreft.

Quote: Life is an open road. It's your road, and yours only. Others may drive it with you, but no one can drive it for you.

30 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je dit verhaal met ons deelt! Je schrijft erg goed! Naar jezelf luisteren is inderdaad belangrijk, dat bewijst dit verhaal wel. Je piercing staat je echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de mijne sinds augustus, lekker impulsief, toch wat last mee gehad hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om te lezen, ik wil graag een tragus piercing.. Maar mijn moeder is helemaal tegen piercings dus ja :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk blogbericht, hij staat je heel mooi!
  Liefs, Annelies

  http://loveand-laughter.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het altijd leuk om het verhaal achter een piercing te weten! Staat je ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn verhaal leuk om te weten staat je echt goed de piercing!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staat je heel erg goed. Ik heb vorig jaar ook even getwijfeld om een neuspiercing te laten zetten, maar heb het uiteindelijk toch niet gedaan. Niet omdat ik schrik had of zo (ik heb vroeger een wenkbrauwpiercing gehad, en dan eentje boven mijn lip en dan nog een surface piercing naast mijn oor), maar omdat ik me er met mijn 29 jaar iets te oud voor vond ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je het gewoon deed! Ik heb een navelpiercing, al zo'n 3 jaar. Maar ik moest er jaren om zeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar! Had ik ook met mijn traguspiercing. XO

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw staat je goed hoor ik heb een tragus piercing en een helix waar ik heeel veel pijn
  mee heb gehad.. ik hing dan weer in een beker gekookt water met zout!
  liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf dat je dat zo spontaan gedaan hebt, ik weet niet of ik dat zo zou doen. Leuk verhaal :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, your nose piercing is cool! I've ever wanted to make it. But I'm afraid...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw wat impulsief! Gaaf dat je dat gewoon doet. Ik vind neuspiercings niks, maar deze is zo subtiel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een neuspiercing is niet mijn ding, maar stoer van je dat je het gedaan hebt! Als je iets wil en er al even over nadenkt dan moet je het gewoon doen. Goed van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Grappig verhaal!!

  Veel plezier ermee

  New blogpost: beauty review

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wel stoer dat je het hebt besloten en gelijk hebt gedaan! Ik heb zelf een lippiercing. Had het er wel met mijn ouders over gehad en gelukkig heb ik makkelijke ouders, kreeg het als kerst cadeau maar met de voorwaarden dat als ik hem er binnen een jaar uithaalde het moest terug betalen. Maar na 5 jaar zit die er nog in!

  Je kunt nu kans maken op een set van 10 polaroids op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik wist helemaal niet dat je een traan laat als je er eentje laat zetten, weer wat geleerd! Ik heb zelf geen piercing maar wilde het vroeger wel. Nu niet meer trouwens. Hij staat je trouwens goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk om te lezen! Wat grappig dat je vader het helemaal niet had gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk geschreven, hij staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk is dat zo spontaan iets doen. Het staat je leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk om het verhaal erachter te horen. Ik heb zelf een navelpiercing gehad. Maar op mijn 19de heb ik ze er weer uitgehaald. Is nog steeds een lelijk gat :-( Ik heb dus wel een beetje spijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk om te lezen! Wel grappig dat toen je opstond je nog niet wist dat je hem die dag zou laten zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk hoe je dit hebt beschreven! Ik zou zelf geen neuspiercing willen, maar vind dat hij jou wel leuk staat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hij staat je goed! ik wilde vroeger ook altijd een neuspiercing maar dat mocht nooit van mijn ouders (ik was ook echt een stuk jonger toen) en dus heb ik er nooit een laten zetten. In plaats daarvan heb ik nu tatoeages haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb zelf ook jaren één gehad, maar heb een half jaar geleden besloten om hem eruit te halen omdat ik hem vervelend vond worden. Ook voor mijn werk in de zorg was het niet handig om er een te hebben :D Maar hij staat je zeker leuk!

  BeantwoordenVerwijderen